Проведено Дванадцяте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна - ЄС»

Проведено Дванадцяте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна - ЄС»

Проведено Дванадцяте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна - ЄС»

6 вересня 2019 року в м. Києві відбулося чергове Дванадцяте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна – ЄС», що проводиться відповідно до статті 15 Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб.

Участь у засіданні взяли:

від української сторони – представники Державної міграційної служби, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, Адміністрації Державної прикордонної служби та Міністерства фінансів;

від сторони ЄС – представники Європейської Комісії, а також ряду зацікавлених європейських країн, а саме, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Швеції, Бельгії, Румунії, Естонії, Австрії, Греції, Латвії та інші.

За результатами засідання обидві сторони зазначили, що зустріч підтвердила високий рівень виконання Угоди українською стороною.

Так, сторони погодилися, що частка повернень осіб в Україну продовжує перевищувати 80 %, що засвідчує, що виконання Угоди Україною є одним із найефективніших у порівнянні з виконанням аналогічних Угод між ЄС та іншими державами.

Представники європейських країн вказали на високий рівень взаємодії з Україною не тільки в сфері реадмісії, а й загалом у сфері міграції осіб.

У відповідь Голова Української частини Спільного комітету з питань реадмісії, Голова ДМС Максим Соколюк зазначив, що актуальність угод про реадмісію залишається високою, адже політичні та економічні зміни в світі, що викликали зростання міграції, в тому числі неврегульованої, все ще займають неабияке місце в суспільному житті.

Спільний комітет з питань реадмісії на сьогоднішній день є основним інструментом, який використовується як українською, так і європейською стороною для оцінювання імплементації Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб. Компетентні органи й надалі докладатимуть максимум зусиль для ефективної реалізації цієї Угоди, оскільки належне виконання своїх міжнародних зобов’язань перед Європейським Співтовариством є одним із пріоритетів міграційної політики нашої країни та важливим показником дотримання Україною її зобов’язань із дотримання вимог безвізового режиму з ЄС.