У ДМС відбувся тренінг з питань реалізації ґендерної політики

У ДМС відбувся тренінг з питань реалізації ґендерної політики

У ДМС відбувся тренінг з питань реалізації ґендерної політики

9-10 вересня у Державній міграційній службі України відбувся тренінг з підвищення рівня професійної компетентності працівників ДМС щодо питань реалізації державної політики ґендерної рівності.

Захід відбувся за підтримки представників Української школи урядування спільно з організацією «ООН-Жінки», яка є представництвом Організації Об’єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в Україні.

Під час тренінгу тренери та учасники розширили знання щодо ґендерних проблем українського суспільства, розглянули поняття статі і ґендеру, рівності, дискримінації, рівних можливостей жінок і чоловіків. Зокрема, окрему увагу було приділено міжнародним зобов’язанням та національному законодавству у даному контексті, а також актуальному стану впровадження ґендерної політики в Україні і комплексному ґендерному підходу.

Крім того, учасникам заходу вдалося сформувати корисні навички у ключових сферах життя та виробити мотивацію для проактивного мислення, а також набути необхідних компетентностей щодо опрацювання нормативно-правових актів та розпорядчих документів.