Розвиваємо відносини з міграційними органами Австрії та міжнародними організаціями

Розвиваємо відносини з міграційними органами Австрії та міжнародними організаціями

Розвиваємо відносини з міграційними органами Австрії та міжнародними організаціями

25 вересня в ході візиту до м. Відень, Республіка Австрія, Голова ДМС підписав Меморандум про співробітництво між Державною міграційною службою України та Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD).

ICMPD створено в 1993 році за ініціативою Австрії та Швейцарії з метою надання підтримки та сприяння для проведення консультацій, обміну досвідом, а також надання ефективних послуг стосовно формування багатостороннього співробітництва з питань міграції та політики притулку.

Відносини ДМС із цією європейською організацією встановлено декілька років тому. Вони стали потужним механізмом розбудови міграційної системи України, сприяли встановленню контактів в регіоні Східного партнерства ЄС та спільному пошуку рішень міграційних криз.

Підписанням Меморандуму сторони наголосили на готовності і надалі розвивати співпрацю в міграційній сфері, зокрема – з питань протидії незаконній міграції, реадмісії, громадянства, з питань біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів. Укладання вказаного Меморандуму створить передумови для спільних проектів, програм, призведе до поглиблення двосторонньої взаємодії.

Також відбулися зустрічі делегації ДМС із рядом міграційних органів Австрії, а саме – Департаментом з питань повернення та реінтеграції і Федеральним офісом з питань імміграції та біженців. Сторони обговорили поточну міграційну ситуацію в Республіці Австрія та Україні, законодавче регулювання питань повернення та реінтеграції біженців.

Під час зустрічі з директором Департаменту поліції у справах іноземців Міхаелем Буксбаумом було обговорено питання безпеки документів, також сторони обмінялися досвідом із впровадження біометричних документів у Республіці Австрія та Україні.

Крім того, напередодні Голова ДМС Максим Соколюк зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом України в Республіці Австрія Олександром Щербою. Вони обговорили взаємодію з міграційних питань, документування громадян України, які проживають в Республіці Австрія, а також перспективи розширення співпраці з державними органами Республіки Австрія.