Міграційна служба оформила 4 мільйони паспортів громадянина України у формі ID-картки

Міграційна служба оформила 4 мільйони паспортів громадянина України у формі ID-картки

Міграційна служба оформила 4 мільйони паспортів громадянина України у формі ID-картки

4 жовтня персоналізовано 4-мільйонну ID-картку. Загалом, 4 мільйони ID-карток Міграційна служба оформила з січня 2016 року, з початку оформлення біометричних документів в Україні. При цьому лише з початку 2019 року оформлено понад 1,2 мільйони ID-карток.

Паспорт громадянина України у формі ID-картки є документом, який посвідчує особу та підтверджує громадянство на території України. На відміну від паспорта-книжечки, документ нового зразка відповідає найсучаснішим міжнародним стандартам у сфері безпеки документів. Завдяки імплантованому електронному безконтактному носію (чіпу), який містить персональні та біометричні дані власника ID-картки, він надійно захищений від підроблення та копіювання і є одним з кращих за якістю серед біометричних паспортів у багатьох країнах світу.

Крім того, ID-картка, яка є документом для внутрішнього використання всередині держави, технічно відповідає і міжнародним вимогам до проїзних документів. Так, власники ID-карток мають можливість без закордонного паспорта безперешкодно перетинати державний кордон України для подорожей до Грузії та Туреччини.

Зазначимо, що останнім часом паспорт громадянина України сучасного зразка набуває дедалі більшої популярності: найчастіше власниками ID-карток стають молодь та люди середнього віку, проте все частіше її бажають оформити літні люди, крім того – вперше і безкоштовно ID-картка оформляється для осіб, які досягнули 14-річного віку.

Разом з тим, спостерігається зростання рівня довіри громадян до Міграційної служби та паспортної системи загалом. Про підвищення довіри до паспортів громадянина України нового зразка свідчить той факт, що більше 86% власників ID-карток при оформленні документа надають згоду на внесення до чіпу відомостей про відцифровані відбитки пальців рук.

Також нагадаємо, що найближчим часом очікується розвиток інфраструктури електронних сервісів, які дозволять суттєво спростити надання послуг громадянам, які є власниками біометричних документів.