Міграційна служба взяла участь у форумі «Подвиг не знає статі»

Міграційна служба взяла участь у форумі «Подвиг не знає статі»

Міграційна служба взяла участь у форумі «Подвиг не знає статі»

10 жовтня за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України, а також за підтримки Посольства Швеції в Україні і UN Women Ukraine відбувся форум «Подвиг не знає статі». Мета заходу – розповісти про досягнення, здійснені в напрямку забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків – гендерної рівності.

На початку форуму спікери привітали учасників з прийдешнім Днем захисника України, а також висловили підтримку всім, хто бере участь у відстоюванні країни та сприяє створенню культури миру. Крім того, учасникам презентували відеоролик «Я виходжу з тіні» про жінок – працівниць системи МВС, участь у якому взяла співробітниця Міграційної служби Разводкіна Леся.

Під час форуму Віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Кабінету Міністрів України Дмитро Кулеба заявив, що скоро у секторі безпеки та оборони буде створено Центр гендерних компетенцій, який системно впроваджуватиме стандарти рівності чоловіків та жінок в одностроях.

В ході панельних дискусій учасники та учасниці форуму обговорювали історії досягнень та руйнувань гендерних стереотипів у секторі безпеки, міжнародний досвід країн, які мають високий показник репрезентації та участі жінок у досягненні миру і безпеки, а також історії служби побратимів та посестер, їх взаємодію з громадянським суспільством та підтримку від нього.

Зазначимо, що у форумі взяли участь заступниці Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук і Катерина Павліченко, Голова Офісу ООН Жінки в Україні Анастасія Дівінська, Урядова уповноважена з питань гендерної політики КМУ Катерина Левченко, Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, гендерна радниця Консультативної місії ЄС Агата Шиманська, українська акторка театру та кіно, продюсерка, громадська діячка Ірма Вітовська та інші. Долучилися до проведення заходу також народні депутати України, представники США, Канади, Норвегії, Швеції.

Міграційну службу України на форумі представляли заступник начальника Управління організаційної роботи – начальник відділу з питань дотримання гендерної рівності та опрацювання звернень громадян, інформаційних запитів Департаменту організаційного забезпечення Ірина Смірнова, головний спеціаліст відділу внутрішніх та зовнішніх комунікацій Управління комунікацій та електронних сервісів Оксана Єременко, а також головний спеціаліст відділу інформаційно-аналітичного забезпечення та взаємодії з територіальними органами Департаменту організаційного забезпечення Юліана Сєрова.