Проведено семінар для працівників ІТ-підрозділів територіальних органів ДМС

Проведено семінар для працівників ІТ-підрозділів територіальних органів ДМС

Проведено семінар для працівників ІТ-підрозділів територіальних органів ДМС

18 жовтня Департаментом інформатизації, телекомунікацій та захисту інформації проведено семінар для працівників структурних підрозділів інформаційних технологій територіальних органів Державної міграційної служби України.

На початку семінару Голова ДМС Максим Соколюк привітав учасників, розповів про основні напрямки роботи Служби. Директор департаменту, Іван Двойленко, проінформував учасників заходу про стан інформатизації в ДМС та перспективи розвитку.

Під час проведення семінару учасники заслухали інформацію стосовно нормативно-правових засад впровадження, функціонування та розвитку інформаційно-телекомунікаційних систем Міграційної служби, функціонування та розвитку інформаційних ресурсів Єдиного державного демографічного реєстру, Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами та національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства, особливостей роботи спеціального програмного забезпечення.

Представники акредитованого центру сертифікації ключів Міністерства внутрішніх справ України провели презентацію з питань функціонування в Державній міграційній службі України відокремлених пунктів реєстрації кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг – акредитованого центру сертифікації ключів МВС України відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 31.07.2019 № 640 та  Порядок внесення засобів кваліфікованого електронного підпису до безконтактного електронного носія, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки.

З представником Державного підприємства «Документ» обговорили питання адміністрування Єдиного державного демографічного реєстру  та інших інформаційно-телекомунікаційних систем Служби.

Під час заходу обговорили актуальні питання та визначились із пріоритетними  напрямками роботи надалі.