УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

За підтримки МОМ проводиться щорічна конференція для працівників юридичних служб ДМС

За підтримки МОМ проводиться щорічна конференція для працівників юридичних служб ДМС

За підтримки МОМ проводиться щорічна конференція для працівників юридичних служб ДМС

14-15 листопада у Чернігові проходить щорічна конференція для працівників юридичних служб територіальних органів Міграційної служби, Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, а також представників Державної прикордонної служби України.

Захід відбувається в рамках реалізації проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», який фінансується ЄС та імплементується Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Участь у зустрічі беруть начальник Управління юридичного забезпечення ДМС Олена Дубчак, начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець та представники МОМ в Україні.

В рамках дводенної конференції учасники обговорять положення нормативно-правових актів, які застосовуються в діяльності ДМС і  прийняті протягом останнього року, законопроекти, які  спрямовані на врегулювання питань у сфері міграції, практичні аспекти використання в роботі ДМС інформаційних підсистем, запровадження яких здійснюється в 2019 році. Крім того буде опрацьовано питання впровадження експериментального проекту «е-Малятко», яке передбачає присвоєння УНЗР новонародженій дитині, а також проекту «ІД 14», який передбачає можливість одночасної реєстрації фізичної особи як платника податків під час оформлення паспорта громадянина України вперше.

Особливу увагу буде приділено питанням розгляду судової практики та застосування норм чинного міграційного законодавства, яке регулює процедури примусового повернення та примусового видворення іноземців і осіб без громадянства.

Під час живого спілкування колеги обговорять стратегічні напрями розвитку Міграційної служби, розглянуть практичні питання, що виникають в діяльності юридичних служб та поділяться власним досвідом роботи.

Крім того, учасники зустрічі відвідають Чернігівський ПТПІ, який знаходиться у с. Розсудів Чернігівської області, де ознайомляться з умовами тримання осіб, які порушили міграційне законодавство.