У ДМС відбулася зустріч з делегацією Королівства Бельгія

У ДМС відбулася зустріч з делегацією Королівства Бельгія

У ДМС відбулася зустріч з делегацією Королівства Бельгія

18 листопада представники ДМС за участю Голови Міграційної служби Максима Соколюка та першого заступника Голови ДМС Наталії Науменко провели робочу зустріч із бельгійською делегацією на чолі з Генеральним директором Імміграційної служби Королівства Бельгія Фредді Роосемонтом. Участь у візиті взяли також представники Посольства Королівства Бельгія в Україні.

Під час зустрічі Голова ДМС розповів іноземним гостям про роботу Міграційної служби України, напрями її реформування, а також практику впровадження Україною біометричних документів та особливості їх виготовлення. Бельгійську делегацію також ознайомили з роботою Національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства і останніми здобутками ДМС щодо розбудови системи управління міграцією.

Голова ДМС ознайомив представників бельгійської делегації зі змінами в українському законодавстві, які стосуються, у тому числі, діяльності Міграційної служби. Йшлося, зокрема, про впровадження в Україні проєкту «ID-14», який передбачає можливість одночасної реєстрації особи як платника податків під час оформлення першої ID-картки у 14 років. Також важливим є експериментальний проєкт «е-Малятко», що передбачає присвоєння новонародженій дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР).

Окрему увагу Максим Соколюк приділив значній роботі, проведеній Міграційною службою спільно з МВС щодо запровадження в Україні нових стандартів фото на документи, оскільки це питання торкалося інтересів як громадян України (ID-картка, закордонний паспорт), так і іноземців та осіб без громадянства (посвідки на тимчасове або постійне проживання, спеціальні документи для виїзду за кордон та ін.).

Зі свого боку, пан Фредді Роосемонт відзначив високий рівень виконання українською стороною Угоди про реадмісію осіб між Україною і ЄС. Також він наголосив, що співробітництво України з Євросоюзом проходить продуктивно, а Україна є гарним прикладом ефективного функціонування безвізового режиму.

У рамках візиту бельгійська делегація також відвідала Центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс», де мала можливість спостерігати за процесом оформлення біометричних документів.

У подальшому сторони домовилися продовжувати двосторонню співпрацю між країнами в міграційній сфері. Зокрема, пан Фредді Роосемонт висловив сподівання щодо чергового візиту представників міграційних органів ДМС України до Імміграційної служби Королівства Бельгія.