Іноземці та особи без громадянства фотографуватимуться на документи в Україні відповідно до нових…

Іноземці та особи без громадянства фотографуватимуться на документи в Україні відповідно до нових стандартів

Іноземці та особи без громадянства фотографуватимуться на документи в Україні відповідно до нових стандартів

Іноземці та особи без громадянства, які бажають перебувати на території України на законних підставах, повинні подбати про те, аби отримати документи, які посвідчують їх особу. Такими документами є біометричні посвідки на тимчасове або постійне проживання, а також документи, які оформляють біженці та особи, які потребують додаткового захисту. Зазначимо, що процедура документування зазначених осіб включає сканування відбитків пальців, фотографування та збереження відцифрованого підпису особи.

Відтак інформуємо, що нещодавно в Україні впроваджено нові стандарти фотографування на документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Відтепер для вказаної категорії осіб також допускається фотографування на документи у головному уборі, але лише у тому випадку, якщо особа носить його у повсякденному житті за релігійними переконаннями. Можливим є також фотографування у головних уборах, штучних предметах та матеріалах на підставі медичних показань, які підтверджено медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я.

Разом з тим, такі головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя (чоло, вилиці, щоки, підборіддя, очі), закривати обличчя та підборіддя, проходити по контуру лінії росту волосся, закривати вуха та шию.

Зазначимо, що нові правила цілком відповідають загальним міжнародним нормам ідентифікації особи і враховують рекомендації Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) Doc 9303.

 

Довідково: Наказ МВС від 18.10.2019 № 875 «Про затвердження Вимог до відцифрованого образу обличчя особи, фотокарток, що подаються для оформлення або обміну документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, та фотографічного зображення на них»