У ДМС відбулася зустріч з делегацією Королівства Нідерланди

У ДМС відбулася зустріч з делегацією Королівства Нідерланди

У ДМС відбулася зустріч з делегацією Королівства Нідерланди

27 листопада у ДМС відбулася робоча зустріч Голови Міграційної служби України Максима Соколюка із делегацією Служби репатріації та повернення Королівства Нідерланди на чолі з генеральним директором Служби Яннітою Робберсе. У зустрічі також взяли участь представники Посольства Королівства Нідерланди в Україні та апарату ДМС.

Голова ДМС ознайомив представників іноземної делегації з роботою Міграційної служби України, в першу чергу зосередивши їх увагу на тих змінах, які відбулися у міграційній сфері впродовж останнього року. Зокрема, він розповів про ухвалення Стратегії державної міграційної політики до 2025 року, про документування іноземців та осіб без громадянства біометричними посвідками на тимчасове або постійне проживання в Україні, а також про розвиток Національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Окрему увагу Максим Соколюк приділив значній роботі, проведеній Міграційною службою спільно з МВС, щодо запровадження в Україні нових правил фотографування на документи, які стосуються як громадян України, так і іноземців та осіб без громадянства.

- Я відвідав багато країн і можу з впевненістю сказати, що Україна є єдиним прикладом, коли до цього питання підійшли комплексно, адже нові правила фотографування на документи враховують інтереси багатьох категорій осіб – представників різних віросповідань, дітей, осіб, які фотографуються на документи у штучних предметах чи матеріалах на підставі медичних показань тощо, – зазначив Голова ДМС.

У свою чергу, генеральний директор Служби репатріації та повернення Королівства Нідерланди наголосила, що співпраця між країнами щодо імплементації угоди про реадмісію є відмінною та доводить, що Україна та Нідерланди мають спільні цінності в превенції нелегальної міграції. Також вона відзначила, що в останні роки спостерігає значні досягнення Міграційної служби України, зокрема – щодо функціонування безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

Під час зустрічі іноземним гостям продемонстрували зразки біометричних документів, які ДМС видає громадянам України, іноземцям та особам без громадянства.

Крім того, делегацію Королівства Нідерланди ознайомили з важливими змінами в українському законодавстві, які, в тому числі, стосуються, міграційної сфери. Зокрема, йшлося про впровадження в Україні проєкту «ID-14», який передбачає можливість одночасної реєстрації особи як платника податків під час оформлення першої ID-картки у 14 років, про експериментальний проєкт «е-Малятко», який передбачає присвоєння новонародженій дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР), а також про можливість для громадян України, які є власниками ID-карток, уже найближчим часом отримати та внести на чіп ID-картки кваліфікований електронний підпис.

У рамках візиту іноземна делегація також відвідає Пункт тимчасового розміщення біженців, який знаходиться у місті Яготині Київської області, де ознайомиться з умовами проживання осіб, які перебувають у процедурі визначення свого статусу та намагаються інтегруватися в українське суспільство. Також іноземні гості ознайомляться з роботою Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс», де матимуть можливість спостерігати за процедурою оформлення біометричних документів в Україні.