Посилюємо спроможність ДМС впроваджувати ефективні зміни

Посилюємо спроможність ДМС впроваджувати ефективні зміни

Посилюємо спроможність ДМС впроваджувати ефективні зміни

З 2 по 6 грудня 2019 року працівники територіальних органів та апарату ДМС братимуть участь у пілотному тренінгу щодо впровадження ефективних організаційних змін в діяльності Міграційної служби.

Тренінг реалізовується міжнародними тренерами, які є експертами у сфері оптимізації робочих процесів. Сам же захід відбувається в рамках реалізації проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», який фінансується ЄС та імплементується Міжнародною організацією з міграції.

У ході тренінгу учасники заходу ознайомляться з іноземним досвідом щодо управління змінами, а також зможуть практично відпрацювати впровадження нових механізмів та інструментів з метою подальшої оптимізації робочих процесів, зокрема – з питань реадмісії українських громадян та іноземців.

Слід зазначити, що в структурі апарату та територіальних органів ДМС утворено відповідні підрозділи, які здійснюватимуть контроль за дотриманням стандартів та якості роботи. Саме до їх основних завдань і входитимуть питання впровадження змін в діяльності Служби. Як наголосили учасники заходу, основна мета цих підрозділів полягатиме не в створенні додаткових перешкод діяльності профільних підрозділів, а в спільних зусиллях, спрямованих на те, щоб зробити профільну роботу ДМС більш швидкою, чіткою, простою та зрозумілою – як для українських громадян, так і для іноземців.