Узагальнено результати міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії нелегальній міграції

Узагальнено результати міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії нелегальній міграції

Узагальнено результати міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії нелегальній міграції

5 грудня 2019 року на базі Міністерства внутрішніх справ України відбулося чергове робоче засідання Контактного аналітичного центру з питань протидії нелегальній міграції. Захід було проведено з метою підвищення рівня ефективності протидії загрозам національній безпеці у сфері запобігання нелегальній міграції та опрацювання спільних аналітичних документів.

У ході засідання учасники обговорили результати міжвідомчої взаємодії під час проведених нещодавно загальнодержавних профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Окрему увагу було приділено питанням, пов’язаним зі зверненнями до Міграційної служби громадян Російської Федерації, а також Республік Узбекистан, Таджикистан, Туркменістан та Казахстан із заявами про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, у тому числі – громадян вказаних країн, які повідомляють про членство в заборонених у провідних європейських країнах організаціях.

Також було розглянуто інші актуальні питання щодо організації протидії та боротьби з неврегульованою міграцією у державі.

Участь у засіданні взяли представники суб’єктів Контактного аналітичного центру, а саме – структурних підрозділів Державної міграційної служби, Національної поліції, Адміністрації Державної прикордонної служби, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Міністерства закордонних справ, Міністерства соціальної політики та Міністерства освіти і науки. Крім того, до зустрічі долучилися представники Державної служби України з питань праці, Державної служби зайнятості та Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при Раді національної безпеки і оборони України.