Представниці Міграційної служби взяли участь у конференції з розвитку гендерної політики органів…

Представниці Міграційної служби взяли участь у конференції з розвитку гендерної політики органів системи МВС

Представниці Міграційної служби взяли участь у конференції з розвитку гендерної політики органів системи МВС

6 грудня у Києві відбулася міжнародна конференція «Сучасні тенденції розвитку гендерної політики органів системи МВС». Захід було проведено за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України, в партнерстві з ООН Жінки в Україні та Координатором проєктів ОБСЄ в Україні.

У конференції взяли участь заступниці Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук і Катерина Павліченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Кабінету Міністрів України Катерина Левченко та міжнародні представники. Долучилися до проведення заходу також представниці Міграційної служби на чолі з першим заступником Голови ДМС Наталією Науменко.

Під час заходу учасникам було презентовано результати роботи за 2018-2019 роки щодо впровадження ґендерної політики, протидії та запобігання усіх форм насильства, у тому числі – домашнього. Крім того, учасники обмінялися досвідом, а також обговорили виклики та підходи у реалізації ґендерної політики.

У ході обговорень перший заступник Голови ДМС зазначила, що Міграційна служба України має жіноче обличчя, адже 59% її працівників складають жінки.

Крім того, Наталія Науменко розповіла про ініціативу ДМС, втілену на базі Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Т.Шевченка. Йшлося про актуалізовану Інститутом професійну програму підвищення кваліфікації працівників ДМС «Міграційні процеси в Україні», зокрема – у підвищення кваліфікації працівників Міграційної служби було включено додатковий модуль «Гендерна політика в державних органах». Наталія Науменко зазначила, що впродовж 2019 року за даною програмою уже підвищили кваліфікацію 25 працівників апарату та 145 працівників територіальних органів ДМС.