Відбулося чергове засідання Громадської ради

Відбулося чергове засідання Громадської ради

Відбулося чергове засідання Громадської ради

9 грудня відбулося засідання Громадської ради при Державній міграційній службі України, у якому взяв участь Голова ДМС Максим Соколюк.

Під час засідання Голова ДМС та члени Громадської ради обговорили чимало робочих питань, які стосуються міграційної сфери.

Максим Соколюк прозвітував щодо прогресу в реалізації антикорупційних ініціатив до міжнародного дня боротьби з корупцією та зазначив, що Міграційна служба приділяє посилену увагу виконанню заходів Антикорупційної програми на 2019 рік та зменшенню корупційних ризиків.

Зокрема, він зазначив, що впродовж 2019 року у ДМС проводилася необхідна антикорупційна діяльність, однією із найважливіших складових якої було залучення громадян до процесу виявлення корупції на всіх рівнях Служби. Тільки за окремо визначеними каналами зв’язку до Відділу з питань запобігання та виявлення корупції ДМС надійшло близько 50 повідомлень про можливі корупційні дії співробітників Міграційної служби. Із них інформацію про 28 відповідних фактів було передано до Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України – для вжиття належних заходів реагування.

Разом з тим, було забезпечено проведення заходів загальної профілактики правопорушень у системі територіальних органів Міграційної служби щодо запобігання зловживанню працівниками ДМС службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди під час надання адміністративних послуг.

Також Голова ДМС нагадав про те, що для повідомлення фізичними особами про порушення вимог антикорупційного законодавства на офіційному веб-сайті ДМС функціонує окремий сервіс, який дозволяє відправити повідомлення про корупцію. Окрім цього, здійснено низку заходів із створення нових електронних сервісів та внесення змін у роботу вже існуючих, відповідно до змін у нормативно-правовій базі. Зокрема – створено та запущено чат-боти у месенжерах Viber та Telegram, з допомогою яких громадяни можуть отримати консультацію з питань діяльності Міграційної служби, скористатися електронними сервісами ДМС тощо.

Також Максим Соколюк обговорив із членами Громадської Ради ряд актуальних питань щодо діяльності ДМС, зокрема – у сфері документування іноземців та осіб без громадянства, а також врегулювання правових питань та законодавчих колізій шукачів захисту.