Невдовзі біометричні посвідки на тимчасове проживання в Україні іноземці зможуть оформити у ЦНАП…

Невдовзі біометричні посвідки на тимчасове проживання в Україні іноземці зможуть оформити у ЦНАП міста Києва

Невдовзі біометричні посвідки на тимчасове проживання в Україні іноземці зможуть оформити у ЦНАП міста Києва

Прийом документів у іноземців окремі Центри надання адміністративних послуг Києва розпочнуть уже з 14 січня 2020 року. Таке розширення спектру послуг ЦНАП стало можливим завдяки тісній співпраці з Міграційною службою.

Саме за сприяння ДМС окремі Центри надання адміністративних послуг столиці уже найближчим часом будуть забезпечені відповідними роз’яснювальними та методичними матеріалами, необхідними для оформлення і видачі іноземцям біометричних посвідок на тимчасове проживання. Крім того, адміністратори ЦНАП, які прийматимуть у іноземців документи, пройдуть належне навчання та ознайомляться із процедурою оформлення посвідок у відповідності з вимогами законодавства.

Зазначимо, що при оформленні біометричних посвідок на тимчасове проживання для іноземців Міграційна служба і адміністратори ЦНАП співпрацюватимуть у форматі «фронт-бекофіс», як і при оформленні біометричних документів для громадян України (ID-картка та закордонний паспорт). Це означає, що у Центрі надання адміністративних послуг іноземці зможуть подати заяву на оформлення посвідки на тимчасове проживання та отримати готовий документ, а усі необхідні перевірки здійснюватиме, як і раніше, Міграційна служба.

У подальшому кількість ЦНАП, які оформлятимуть біометричні документи для іноземців, планується збільшити, причому не лише у Києві, а й у інших областях України.

Нагадаємо, що наразі іноземці, які проживають у Києві та Київській області, можуть оформити біометричні посвідки на тимчасове та постійне проживання в Україні у одному з трьох підрозділів Міграційної служби або у одному з трьох «Паспортних сервісів».