Працівники ДМС взяли участь у конференції з питань управління персоналом

Працівники ДМС взяли участь у конференції з питань управління персоналом

Працівники ДМС взяли участь у конференції з питань управління персоналом

12 грудня у Києві відбулася заключна конференція, проведена в рамках реалізації компоненту з управління людськими ресурсами проєкту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS).

У заході взяли участь представники ДМС на чолі з Головою Міграційної служби Максимом Соколюком та першим заступником Голови ДМС Наталією Науменко, Голова Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн, а також експерти МОМ зі зв’язків з персоналом та працівники Представництва Євросоюзу в Україні.

Зокрема, під час конференції учасники обговорили співпрацю Управління персоналу Міграційної служби з МОМ, здійснену за фінансування Європейського Союзу, проаналізували знання, отримані міграційниками в рамках проєкту, та впроваджені зміни.

Зазначимо, що співпраця між Міграційною службою та МОМ триває з вересня 2017 року. За цей час в рамках реалізації проекту 59 працівників ДМС стали сертифікованими тренерами, які провели офлайн та онлайн навчання для своїх колег.

Загалом майже 4000 співробітників пройшли курси, проведені внутрішніми тренерами, та підвищили свої професійні та особистісні компетенції. Найпопулярнішими темами тренінгів виявились ті, які спрямовані на розвиток #soft_skills: ефективна комунікація, формування позитивного іміджу, професійне вигорання, тайм-менеджмент. Для швидкої адаптації нових працівників були розроблені спеціальні гайди та «Путівник новачка».

Разом з тим, наразі триває активна робота із впровадження системи внутрішнього навчання державних службовців ДМС. Передбачається, що вона сприятиме тому, аби процес підвищення кваліфікації працівниками Міграційної служби проходив більш доступно та зручно.