Колеги та друзі! Щиро вітаю вас з Новим роком!

Колеги та друзі! Щиро вітаю вас з Новим роком!

Колеги та друзі! Щиро вітаю вас з Новим роком!

Рік, що минає, запам’ятався нам злагодженою колективною роботою, додав нового досвіду і життєвої мудрості. Він точно був для Міграційної служби непростим, однак водночас – сповненим важливими подіями і досягненнями.

У 2019 році Міграційна служба продовжила роботу над оформленням біометричних документів для громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Як результат – понад два роки громадяни України, які є власниками біометричних закордонних паспортів, подорожують країнами Євросоюзу без віз. Водночас, поступово зростає кількість країн, у які безперешкодно без закордонного паспорта можуть їздити власники ID-карток.

Безсумнівним досягненням Служби є електронні сервіси, які допомагають користувачам доступно, зрозуміло і максимально прозоро отримувати адміністративні послуги. У минулому році до них було додано чат-боти у популярних месенджерах Viber та Telegram, якими уже скористалися десятки тисяч осіб.

Чимало позитивних змін у міграційній сфері за останній рік сталися завдяки взаємодії з іншими відомствами та міністерствами. І чи не найвагомішу з них принесла співпраця з Міністерством внутрішніх справ та представниками Всеукраїнської ради церков, релігійних організацій і громадськості. У результаті були запроваджені нові стандарти фото для біометричних документів наших співгромадян та іноземців, якими скасовано низку обмежень при фотографуванні, насамперед – тих, які стосувалися головних уборів.

Впевнений, що і надалі наша спільна робота буде потрібною і корисною суспільству, а наші подальші успіхи – вагомими та переконливими!

Нехай Новий рік подарує усім нам безліч радісних і щасливих моментів, додасть сил і натхнення і обов’язково принесе мир і злагоду нашій країні! Хай все, що ми плануємо, у Новому році обов’язково збудеться, а нові ідеї та проекти неодмінно стануть нашими новими здобутками та перемогами!

З повагою

Максим Соколюк

Голова ДМС