Працівники ДМС взяли участь в одинадцятому засіданні Керівного комітету проекту «Підтримка управління…

Працівники ДМС взяли участь в одинадцятому засіданні Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні»

Працівники ДМС взяли участь в одинадцятому засіданні Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні»

22 січня 2020 року працівники ДМС на чолі з Головою ДМС Максимом Соколюком взяли участь в одинадцятому засіданні Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», який фінансується ЄС та реалізується Міжнародною організацією з міграції в особі Представництва МОМ в Україні.

Головною метою проекту є приведення процесів управління міграційними процесами в Україні у відповідність до європейських та міжнародних стандартів і кращих практик, зокрема – шляхом посилення інституційної та технічної спроможності органів, задіяних в управлінні міграційними процесами.

Під час заходу сторони обговорили прогрес в імплементації усіх компонентів проекту, а також подальші заходи та шляхи їх реалізації.

Голова ДМС приділив значну увагу питанню запровадження документування іноземців та осіб без громадянства, які прибули в Україну з метою постійного або тимчасового проживання, біометричними посвідками на постійне та тимчасове проживання у формі карток з безконтактним електронним носієм. Також він зазначив, що послідовна робота щодо впровадження новітніх інформаційних технологій під час оформлення біометричних документів дає свої результати, зокрема – ідея щодо електронного паспорту в смартфоні, запропонована Міграційною службою ще два роки тому – це вже абсолютно конкретна річ, яка стане реальністю найближчим часом.

У свою чергу, Керівник з питань правосуддя та внутрішніх справ (включаючи антикорупційні питання) Генерального Директорату ЄК з питань міграції та внутрішніх справ Групи підтримки України у ЄК доктор Франк Пол позитивно відзначив значний прогрес ДМС у створенні нових якісних електронних продуктів та зазначив, що фахівцям з міграційних питань європейських країн буде корисно ознайомитись з напрацюваннями України у цій галузі, у тому числі – і з реалізацією цифрових послуг у смартфоні.

Сторони високо оцінили прогрес у реалізації проекту та підтвердили важливість подальшого співробітництва в рамках імплементації усіх його компонентів.