Документи, які посвідчують особу власника та можуть бути використані для реєстрації у ЗНО

Документи, які посвідчують особу власника та можуть бути використані для реєстрації у ЗНО

Документи, які посвідчують особу власника та можуть бути використані для реєстрації у ЗНО

Вже з початку лютого 2020 року розпочнеться реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання. Відповідно до вимог, встановлених наказом Міністерства освіти і науки України від 10 січня 2017 року N 25, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27 січня 2017 р. за N 118/29986 «Деякі питання нормативного забезпечення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» (далі – Наказ), однією з обов’язкових умов для реєстрації є подача учасником вступного випробування документа, що посвідчує його особу.

Державна міграційна служба принагідно нагадує, що для громадян України, яким виповнилося 14 років, документом, що посвідчує особу власника та підтверджує громадянство України, є ID-картка. 

Іноземцями та особами без громадянства для реєстрації на ЗНО подається копія паспортного або іншого документа, що посвідчує особу (абзац третій підпункту 2 пункту 2 Розділу IV Порядок реєстрації осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання Наказу). До таких документів відносяться:

  • документ, виданий уповноваженим органом іноземної держави, що підтверджує громадянство іноземця, посвідчує особу іноземця або особи без громадянства, надає право на в'їзд або виїзд з держави і визнається Україною;
  • тимчасове посвідчення громадянина України;
  • посвідка на тимчасове проживання;
  • посвідка на постійне проживання;
  • довідка про звернення за захистом в Україні;
  • посвідчення особи, якій надано додатковий захист;
  • посвідчення біженця.

Детальну інформацію з цього питання можна отримати в регіональних центрах оцінювання якості освіти.