Колегією ДМС розглянуто питання поточної діяльності Міграційної служби та пріоритетні напрями роботи

Колегією ДМС розглянуто питання поточної діяльності Міграційної служби та пріоритетні напрями роботи

Колегією ДМС розглянуто питання поточної діяльності Міграційної служби та пріоритетні напрями роботи

17 лютого 2020 року відбулося розширене засідання колегії Міграційної служби на чолі із Головою ДМС Максимом Соколюком. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів апарату та територіальних органів ДМС.

Голова Міграційної служби представив публічний звіт про роботу ДМС у 2019 році, окреслив пріоритетні напрями роботи та звернув увагу керівників територіальних органів на шляхи вирішення проблемних питань, які виникають у роботі ДМС.

Під час колегії особливу увагу було приділено питанням отримання громадянства, документування іноземців та осіб без громадянства, протидії нелегальній міграції. Обговорено законодавчі ініціативи і подальші кроки у сфері автоматизації процесів надання адміністративних послуг громадянам.

У поточному році робота ДМС буде зосереджена на реалізації ряду проектів з діджиталізації країни, зокрема – Е-малятко, ІД-14 (автоматичне присвоєння РНОКПП 14-річним дітям під час оформлення першого паспорта громадянина України), «цифровий паспорт». Заплановано продовжити роботу з подальшого розвитку системи надання адміністративних послуг та оптимізації процесів, які впливають на якість надання цих послуг громадянам.

Керівників територіальних органів зобов’язано забезпечити ефективну взаємодію з правоохоронними й іншими органами влади, центрами надання адміністративних послуг та територіальними громадами, посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо нововведень у міграційній сфері, а також вжити заходів щодо запобігання корупційним проявам.

За результатами колегії ДМС прийняті відповідні кадрові рішення щодо окремих керівників територіальних органів ДМС за незадовільний стан роботи з реалізації завдань, поставлених перед Міграційною службою України.