Нові правила в'їзду до РФ не призвели до збільшення попиту на закордонні паспорти

Нові правила в'їзду до РФ не призвели до збільшення попиту на закордонні паспорти

Нові правила в'їзду до РФ не призвели до збільшення попиту на закордонні паспорти

Постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2019 року № 1056 внесено зміни до порядку перетину громадянами України державного кордону з Російською Федерацією.

Змінами передбачено, що з 1 березня 2020 року громадяни України, які вирушають до Російської Федерації, при перетині українсько-російського кордону повинні обов’язково надати паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Загалом, запровадження зазначених нововведень не вплинуло на загальну кількість оформлених органами Міграційної служби заяв-анкет на отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон (у порівнянні з попередніми роками).

В той же час, в областях, які межують з Російською Федерацією, спостерігається зростання попиту на отримання послуг з оформлення закордонного паспорта. Зокрема, протягом січня-лютого 2020 року кількість оформлених заяв-анкет для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон зросла у Луганській області (приблизно у 3 рази порівняно з січнем-лютим 2019 року), Донецькій (у 1,5 рази), Харківській (на 30%), Сумській (на 11%) областях.

Підрозділи Міграційної служби в цих регіонах готові до збільшення попиту на відповідну послугу. Крім того, нагадуємо, що оформити закордонний паспорт можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби (незалежно від місця реєстрації), а також у Центрах надання адміністративних послуг, які оформляють біометричні документи (у Донецькій області це 18 ЦНАП, у Харківській – 11, у Луганській – 9, у Сумській – 4, Чернігівській – 2).