Затримання організатора незаконної легалізації росіян в Україні – результат взаємодії ДМС з контррозвідкою…

Затримання організатора незаконної легалізації росіян в Україні – результат взаємодії ДМС з контррозвідкою СБУ

Затримання організатора незаконної легалізації росіян в Україні – результат взаємодії ДМС з контррозвідкою СБУ

9 вересня 2020 року на території Харківської області контррозвідка Служби безпеки України затримала організатора нелегальної легалізації росіян в Україні.

Як повідомляється в офіційному повідомленні  СБУ, в одному із задокументованих епізодів злочинної діяльності мешканець Харкова пообіцяв громадянину РФ, вихідцю з однієї з республік Північного Кавказу, безпідставно отримати українське громадянство. Він гарантував клієнту виготовлення комплекту підроблених документів, які мали стати підставою для Державної міграційної служби оформити анкету для виготовлення паспорта громадянина України. Вартість «послуг» становила $5 тисяч.

Заходи із припинення злочинної діяльності проводились СБУ у взаємодії з ГУ ДМС України в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області. Їх результатом стало затримання організатора злочинну після одержання замовником паспорта громадянина України для виїзду за кордон у відділі Державної міграційної служби. Наразі вирішується питання щодо повідомлення організатору злочину про підозру та обрання запобіжного заходу.