Виявлено канал незаконної легалізації бойовиків терористичної організації «ДНР»

Виявлено канал незаконної легалізації бойовиків терористичної організації «ДНР»

Виявлено канал незаконної легалізації бойовиків терористичної організації «ДНР»

Досудовим розслідуванням в рамках кримінального провадження від 2014 року, розпочатого за ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, співробітниками СБУ виявлено незаконну діяльності з легалізації бойовиків терористичної організації «ДНР».

Так, було встановлено, що громадянин України сприяє діяльності терористичної організації «ДНР» шляхом безпосередньо участі в політичній діяльності на тимчасово окупованій території.

Крім того, в рамках цього досудового розслідування встановлено, що зазначена особа, діючи за попередньою змовою з іншими невстановленими представниками терористичної організації «ДНР» та РФ, здійснювала виготовлення документів українського зразка з метою їх подальшого використання у своїй злочинній діяльності.

З метою вирішення завдань кримінального провадження відповідно до ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області одним із територіальних підрозділів ГУ ДМС України в Донецькій області 28.08.2020 надано тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні територіального підрозділу ДМС відносно двох осіб, яким у 2017 році були виготовлені паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

На сьогодні ГУДМС України в Донецькій області в установленому порядку здійснюється перевірка підстав оформлення паспортів для виїзду за кордон таким особам. За результатами будуть прийняті відповідні рішення.