Підготовка до виборів: майже 60 тисяч ID-карток очікують на своїх власників в підрозділах Міграційної…

Підготовка до виборів: майже 60 тисяч ID-карток очікують на своїх власників в підрозділах Міграційної служби

Підготовка до виборів: майже 60 тисяч ID-карток очікують на своїх власників в підрозділах Міграційної служби

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори, на яких обиратимуть депутатів місцевих рад ‒ сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах, а також голів міст, сіл і територіальних громад.

Кожен громадянин України, якому на момент голосування виповнилося 18 років, має конституційне право взяти участь у виборах. Підставою для отримання виборчого бюлетеня на місцевих виборах є паспорт громадянина України (у вигляді книжечки або ID-картки) або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

На цей час в підрозділах Міграційної служби знаходиться майже 60 тисяч паспортів у формі ID-карток, які очікують своїх власників.

Громадяни, які нещодавно замовляли послуги з оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки можуть перевірити статус його оформлення з допомогою електронного сервісу «Перевірка стану оформлення документів». Якщо паспорт уже готовий до видачі – просимо завітати до підрозділу Міграційної служби, щоб його отримати.

Додатково інформуємо, що підрозділи Міграційної служби працюватимуть і у день голосування (25 жовтня) – аби виборці змогли отримати виготовлені паспорти і реалізуватися своє виборче право, гарантоване Конституцією України.

Під час відвідування підрозділів Міграційної служби просимо громадян дотримуватись рекомендацій МОЗ України щодо нерозповсюдження коронавірусної хвороби (COVID-19), зокрема: користуватися захисною маскою та дезінфікуючими засобами, не створювати скупчення людей у підрозділі та дотримуватись безпечної відстані між людьми.