Понад 11 тисяч ID-карток Міграційна служба видала напередодні виборів

Понад 11 тисяч ID-карток Міграційна служба видала напередодні виборів

Понад 11 тисяч ID-карток Міграційна служба видала напередодні виборів

Впродовж двох останніх днів територіальними органами та підрозділами ДМС по всій Україні видано 11 334 ID-картки: 7 687 – 23 жовтня 2020 року та 3 647 – 24 жовтня (інформація станом на 12:30).

Щоб громадяни України змогли реалізувати своє виборче право, Міграційною службою напередодні та у день проведення виборів (24 та 25 жовтня 2020 року) організовано чергування працівників, які забезпечують видачу вже виготовлених та доставлених до територіальних органів та підрозділів ДМС паспортів.

Для Державної міграційної служби важливо, щоб кожен громадянин України зміг реалізувати своє право голосу на чергових місцевих виборах і 25 жовтня прийшов на виборчу дільницю, маючи на руках паспорт. Адже саме паспорт громадянина України (у формі ID-картки або паспорта-книжечки) або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України) є підставою для отримання виборчого бюлетеня особами, яким на день виборів виповнилося 18 років та яких включено до списків виборців.

Важливо: відповідно до постанови ЦВК від 10 жовтня 2020 року № 365 «Про Роз’яснення щодо застосування окремих положень Виборчого кодексу України стосовно видачі членами дільничних виборчих комісій виборчих бюлетенів з місцевих виборів», відмова виборцю, включеному до списку виборців на виборчій дільниці, в реалізації його права голосу на виборах та відповідно у видачі виборчого бюлетеня з підстав відсутності у паспорті такого виборця у вигляді паспортної книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні особою 25- та 45-річного віку, не допускається.