Проведено щорічну конференцію для юристів Міграційної служби

Проведено щорічну конференцію для юристів Міграційної служби

Проведено щорічну конференцію для юристів Міграційної служби

12-13 листопада у Києві відбулася щорічна конференція для працівників юридичних служб територіальних органів ДМС України. У цьому році через карантин захід проходив у онлайн-режимі та стосувався питань захисту персональних даних, ідентифікації та верифікації іноземців та осіб без громадянства в діяльності ДМС, а також підготовки процесуальних документів, що подаються до суду касаційної інстанції.

Конференція відбулася у рамках реалізації проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS), який фінансується ЄС та імплементується Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Участь у онлайн-зустрічі взяли Голова ДМС Максим Соколюк, менеджер проекту IMMIS Марк Річмонд, директорка Департаменту юридичного забезпечення Олена Дубчак, а також працівники юридичних служб апарату ДМС, територіальних органів Міграційної служби, пунктів тимчасового розміщення біженців і пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Також до конференції долучилися представники МВС України, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та МОМ в Україні.

Під час дводенної онлайн-конференції учасники поділилися досвідом роботи та обговорили чимало актуальних питань діяльності юридичних служб системи ДМС, зокрема – розглянули практичне застосування законодавства, яке стосується міграційної сфери та захисту персональних даних. Крім того, з метою удосконалення діяльності ДМС, окрему увагу приділили аналізу судової практики та обговоренню врахування рішень суду, які набрали законної сили.

Зазначимо, що Голова Міграційної служби Максим Соколюк, який також взяв участь у конференції у онлайн-режимі, відзначив високий рівень підтримки, яка здійснюється працівниками юридичних служб ДМС.

Важливо також, що в рамках конференції питання захисту персональних даних з юристами системи ДМС обговорили представники Офісу Омбудсмана України. Під час своєї навчальної лекції вони розглянули з учасниками ряд питань, зокрема – мету та правові підстави обробки персональних даних суб’єктами владних повноважень, порядок доступу до персональних даних, дотримання балансу між правом на повагу до особистого життя та правом на свободу вираження поглядів, а також відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту персональних даних.