УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

Наразі в Україні триває всесвітня акція «16 днів проти насильства», основною метою якої є привернення уваги громадськості до актуальних проблем, які стосуються запобігання та протидії домашньому насильству, а також торгівлі людьми. Акція спрямована  на  активізацію діяльності громадських об’єднань та державних установ  задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

Кампанія проводиться щорічно з 25 листопада – Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок і триває до 10 грудня – Міжнародного дня захисту прав людини. У цей період будуть презентовані нові стратегії протидії насильству, інструменти формування гендерно-чутливих політик, проєкти підтримки постраждалих, соціальні ролики щодо проявів домашнього насильства.

В рамках проведення акції на Михайлівській площі у Києві відкрито виставку предметів «Річ у тім», на якій представлено предмети, що мали місце в реальних подіях, пов’язаних з домашнім насильством.

«Представлені на виставці експонати є абсолютно звичними для нас – ми можемо бачити їх щодня у себе вдома. Але для когось ці предмети стали уособленням особистого жаху – адже до кінця життя будуть асоціюватися з домашнім насильством. Ми прагнули показати домашнє насильство таким, яким воно є: без прикрас, жорстоким та пригнічуючим», - повідомила заступниця міністра внутрішніх справ під час  відкриття виставки.

Поруч з виставковими експонатами розміщені QR-коди, відсканувавши які можна дізнатися про реальні історії людей, що постраждали від домашнього насильства або стали його свідками.

Виставка відбувається за ініціативи МВС під патронатом Офісу Віце-прем’єр міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України і буде доступна для ознайомлення впродовж всіх 16 днів  акції. Крім того, з виставкою можна ознайомитись в онлайн-режимі.

 

Пропонуємо всім пройти пізнавальне тестування щодо визначення особистого рівня обізнаності та розуміння  проявів домашнього насильства, а також видів відповідальності за скоєння такого насильства (доступне за цим посиланням).