Дорогі колеги та друзі!

Дорогі колеги та друзі!

Дорогі колеги та друзі!

Озираючись на 2020 рік, кожен з нас погодиться з тим, що це був доволі нелегкий рік. У процесі адаптації до життя в умовах пандемії коронавірусу він змусив нас звикнути до захисних масок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції. Він приніс нам неабиякий життєвий та професійний досвід, навчив працювати, спілкуватися та надавати адміністративні послуги в абсолютно нових умовах, перевів у онлайн максимум робочих зустрічей, відряджень та навчальних процесів.

2020-й був багатим на співпраці з іншими міністерствами та відомствами, завдяки яким вдалося запустити кілька довгоочікуваних громадськістю нововведень. Йдеться, звісно, про внесення на чіп ID-картки кваліфікованого електронного підпису, про послугу одночасного оформлення ID-картки та номера платника податків по досягненню 14-річного віку (ID-14), а також про використання в Україні цифрових образів ID-картки та біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон нарівні з їх паперовими аналогами.

Варто згадати про важливі законодавчі та нормативно-правові акти, розроблені Міграційною службою. Зокрема, у 2020 році відповідним законом врегульовано процедуру визначення статусу особи без громадянства, а також Верховною Радою України у першому читанні прийнято законопроєкт щодо посилення кримінальної відповідальності за викрадення, привласнення, збут та підроблення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи спеціальний статус особи. Урядом підтримано ініціативу ДМС та прийнято постанову Кабінету Міністрів України щодо оформлення паспортних документів у будь-якому підрозділі ДМС за місцем звернення особи. Також спрощено порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання певним категоріям іноземців, які перебувають в нашій державі на законних підставах.

Знаю, що цей рік не був простим та безтурботним для працівників Міграційної служби. Як і те, що нам є ще багато над чим працювати. Але впевнений, що цього року в процесі щоденної роботи нам точно вдавалося знаходити правильні рішення, чути потреби суспільства та оперативно реагувати на виклики часу, в якому ми зараз живемо.

Щиро бажаю, щоб Новий рік приніс нам побільше прекрасних живих зустрічей та яскравих моментів, додав оптимізму і наснаги, але найголовніше – був багатим на хороші новини, гарний настрій та міцне здоров’я!

 

З повагою
Максим Соколюк
Голова ДМС