Заступник Голови ДМС України представив на конференції Європейської міграційної мережі досвід України…

Заступник Голови ДМС України представив на конференції Європейської міграційної мережі досвід України з питань цифровізації у сфері міграції

Заступник Голови ДМС України представив на конференції Європейської міграційної мережі досвід України з питань цифровізації у сфері міграції

27 січня 2022 року заступник Голови Державної міграційної служби України Іван Двойленко взяв участь у конференції, організованій Європейською міграційною мережею (European Migration Network)*, на тему «Переосмислення міграції. Вирішення потреби в інноваціях у сфері міграції та надання притулку».

Організатори конференції зосередилися на створенні інноваційних шляхів міграції та впровадженні нових технологій для вирішення мінливих реалій міграції та надання притулку, а також використанні цифровізації в управлінні міграцією.

Іван Двойленко, який є керівником з цифрової трансформації у ДМС України (CDTO), виступив перед учасниками заходу у сесії, присвяченій інноваційним інструментам та можливостям використання цифровізації в управлінні міграцією. Він представив досвід ДМС України з питань цифровізації та надання адміністративних послуг, зробивши акцент на використанні електронних сервісів, які допомагають полегшити мобільність та управління міграцією.

Зокрема, Іван Двойленко розповів про участь ДМС України у важливих проєктах цифрової трансформації, які стосуються, міграційної сфери, зокрема:

  • проєкт «ID-14»;
  • проєкт «е-Малятко»;
  • формування у мобільному застосунку «Дія» цифрових копій біометричних паспортів громадянина України;
  • зміна місця реєстрації онлайн та ін.

 

* Довідково: Європейська міграційна мережа (European Migration Network) – мережа, яка була заснована 14 травня 2008 року Рішенням Ради Європейського Союзу з метою надання об'єктивної, достовірної і порівняльної інформації з питань міграції та притулку для установ Європейського Союзу, а також органів і установ держав-членів ЄС. Вона забезпечує відповідною інформацією розробників та координаторів державних політик, а також громадськість, проводить дослідження, готує звіти, публікації та щоквартальний бюлетень, в яких аналізує політику щодо міграції та надання притулку і відстежує розвиток законодавства у цій галузі.