Система управління знаннями – важлива складова професійного зростання працівників Міграційної служби

Система управління знаннями – важлива складова професійного зростання працівників Міграційної служби

Система управління знаннями – важлива складова професійного зростання працівників Міграційної служби

Зміни – це новий атрибут сьогодення. Кожного дня у суспільстві формуються нові вимоги та прагнення, а інформація та знання, які були актуальними ще декілька років тому, стають нерелевантними обставинам. Тому сучасним державним службовцям, аби швидко адаптуватися до змін, бути ефективними та приносити користь суспільству, потрібно бути гнучкими і постійно розвиватися.

У Міграційній службі, як у державному органі, також постійно дбають про те, щоб працівники професійно зростали та здобували нові знання і навички. З цією метою у ДМС впроваджено сучасну систему управління знаннями (Learning Management System), яка надає нашим колегам можливість безперервно навчатися.

Зокрема, йдеться про спеціальне програмне забезпечення Єдиної інформаційно-аналітичної системи Управління міграційними процесами «Навчання працівників ДМС». Одним з функціональних напрямків вказаної підсистеми є забезпечення організації та управління професійним навчанням, підвищення кваліфікації та здійснення контролю знань і рівня компетентностей персоналу.

Cистема управління знаннями має ряд переваг:

  • підвищення кваліфікації та надання вузькоспеціалізованих знань працівникам відбувається без відриву від основного місця роботи;
  • Е-learning охоплює усі сфери діяльності Міграційної служби;
  • кожен працівник може навчатися у будь-який зручний для себе час та у зручному для себе форматі;
  • у процесі навчання застосовуються різні формати навчання з використанням інтерактивних методик;
  • програмне забезпечення дозволяє використовувати спеціальні інструменти для оцінки ефективності роботи усіх працівників та ДМС загалом (HR-метрики), завдяки чому удосконалюються управлінські процеси у Міграційній службі;
  • потужності підсистеми дозволяють оптимізувати увесь процес навчання в цілому.

Наразі у підсистемі доступні 7 навчальних програм, за якими успішно пройшли підвищення кваліфікації понад 2500 працівників апарату та територіальних органів ДМС:

  • 2 програми є спеціальними сертифікатними програмами, які було розроблено за допомогою зовнішніх провайдерів – Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості України та Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського;
  • 5 програм було розроблено досвідченими працівниками апарату Міграційної служби для забезпечення професійного розвитку працівників ДМС.

Робота у даному напрямку триватиме і надалі – аби напрацювання у сфері управління персоналом ДМС ставали здобутками Міграційної служби. Впевнені, що це принесе користь не лише нашим колегам, а й сприятиме підвищенню якості надання послуг громадянам.