Процес автоматизації обліку осіб, які набули або припинили громадянство України, запущено у всіх…

Процес автоматизації обліку осіб, які набули або припинили громадянство України, запущено у всіх підрозділах ДМС України

Процес автоматизації обліку осіб, які набули або припинили громадянство України, запущено у всіх підрозділах ДМС України

Працівники Державної міграційної служби України успішно використовують спеціальне програмне забезпечення, з допомогою якого здійснюється формування та ведення в електронному вигляді обліку осіб, які набули або припинили громадянство України. Йдеться про інформаційну підсистему ЄІАС УМП «Облік осіб, які набули або припинили громадянство України».

Протягом липня-грудня 2020 року її було протестовано на базі Управлінь ДМС України в Полтавській та Сумській областях, а з лютого 2021 року – введено в дослідну експлуатацію в усіх територіальних органах та підрозділах ДМС по Україні.

Вказане програмне забезпечення було створено для автоматизації процесу обліку іноземців, осіб без громадянства та біженців, які набули або припинили громадянство України, а також для систематизації інформації про відповідні процедури, яка вноситься до підсистеми профільними спеціалістами структурних підрозділів апарату ДМС, її територіальних органів та територіальних підрозділів в процесі своєї діяльності.

Запровадження підсистеми дасть змогу здійснювати контроль за процесом набуття громадянства України на різних етапах та на різних рівнях контролю як з боку керівництва територіального підрозділу/територіального органу, так і з боку апарату ДМС.

Крім того, особи, які звертатимуться до ДМС із заявами про набуття громадянства України, матимуть гарантію того, що всі подані ними копії документів зберігаються в електронному вигляді.

Зазначимо, що вказане програмне забезпечення розроблено за сприяння Міжнародної організації з міграції в Україні в рамках проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS).