Міграційна служба закликає громадян обмежити відвідування підрозділів ДМС під час карантину

Міграційна служба закликає громадян обмежити відвідування підрозділів ДМС під час карантину

Міграційна служба закликає громадян обмежити відвідування підрозділів ДМС під час карантину

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в Україні внаслідок COVID-19, Міграційна служба просить громадян України, іноземців та осіб без громадянства утриматися від відвідування підрозділів ДМС без нагальної потреби!

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: якщо ваш паспортний документ вже готовий до видачі, то звертатися до органів ДМС для його отримання під час карантину не обов’язково – вони зберігатимуться у підрозділах ДМС і ви зможете отримати їх після завершення карантину.

Нагадуємо, що до нас можна звернутися дистанційно:

  • з допомогою сервісу ДМС «Приймальня електронних звернень громадян» – (офіційну відповідь обов'язково буде надано у строки, передбачені Законом України «Про звернення громадян»);
  • звернувшись у коментарях під дописами на офіційній Facebook-сторінці ДМС України;
  • зателефонувавши до апарату ДМС за номерами (050) 138-29-11, (096) 915-00-28 або на «гарячі лінії» обласних управлінь ДМС – всі актуальні контакти вказано на офіційному веб-сайті за цим посиланням.

Якщо ж причина звернення невідкладна і потребує обов’язкового відвідування підрозділу ДМС, просимо вас дотримуватись рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо зменшення впливу та передачі гострих респіраторних вірусних інфекцій:

  • обов’язково користуватися захисною маскою та дезінфікуючими засобами;
  • не створювати скупчення людей у підрозділі. Пам’ятайте про необхідність дотримання безпечної відстані між людьми (щонайменше 1,5 метри);
  • уникайте контакту з усіма, хто має гарячку та кашель.

ВАЖЛИВО: якщо ви маєте симптоми ГРВІ (підвищена температура тіла, кашель, утруднене дихання тощо) або нещодавно контактували з хворими на COVID-19, просимо вас залишитися вдома та утриматися від відвідування підрозділів ДМС!

Заздалегідь просимо з розумінням поставитись до ситуації, що склалася, і приносимо вибачення за можливі незручності! Будьте свідомими та зайвий раз не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!