Представники ДМС взяли участь в заключному засіданні Керівного комітету проекту «Підтримка управління…

Представники ДМС взяли участь в заключному засіданні Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні»

Представники ДМС взяли участь в заключному засіданні Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні»

28 квітня 2021 року представники ДМС на чолі з першим заступником Голови ДМС Наталією Науменко взяли участь у заключному засіданні Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», який фінансується ЄС та реалізується Міжнародною організацією з міграції, в особі Представництва МОМ в Україні.

Головною метою проекту є приведення перебігу управління міграційними процесами та роботи з шукачами притулку в Україні у відповідність до європейських та міжнародних стандартів і кращих практик, зокрема - шляхом посилення інституційної та технічної спроможності органів, задіяних в управлінні міграційними процесами.

Під час заходу сторони обговорили прогрес у реалізації усіх компонентів проекту, проаналізували отриманий досвід, відзначили вплив проекту на технічні та інституційні можливості бенефіціарів та формування тісних зв’язків між усіма учасниками проекту.

Проект IMMIS сприяв удосконаленню державної політики та нормативно-правової бази ДМС, зміцненню технічно-інституційного потенціалу та підвищенню ефективності роботи ДМС.

Європейською стороною поінформовано учасників заходу про початок роботи над новим проектом, старт реалізації якого запланований на наступний рік.

Сторони високо оцінили результати реалізації проекту та підтвердили важливість подальшого співробітництва в рамках нових проектів міжнародної технічної допомоги.