Навчаємось дистанційно

Навчаємось дистанційно

Навчаємось дистанційно

12-13 травня спеціалісти підрозділів з організації запобігання та протидії нелегальній міграції територіальних органів ДМС проходять навчання в режимі онлайн. Подання матеріалу, зворотний зв’язок з учасниками та перевірка набутих знань здійснюється за допомогою спеціального програмного забезпечення «Навчання працівників ДМС».

Тематичну спрямованість занять було визначено відповідно до актуальних потреб профільних спеціалістів. До числа навчальних блоків увійшли, зокрема, питання:

  • види повернень іноземців та осіб без громадянства до країн походження;
  • особливості роботи територіальних органів ДМС щодо повернення іноземців;
  • практика використання IT-функціоналу «Незаконні мігранти» та шляхи вирішення можливих проблемних питань.

Актуальність навчального заняття продиктована помітним покращенням епідемічної ситуації в Україні та світі і, відповідно, поступовим відновленням авіасполучення з країнами походження іноземних громадян, які мають неврегульований статус.

Крім того, в територіальних органах та підрозділах ДМС ведеться активна підготовка до проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

Своєчасне підвищення фахової підготовки спеціалістів Міграційної служби є важливою складовою успішного проведення майбутніх профілактичних заходів, спрямованих на запобігання та протидію нелегальній міграції.