Всеукраїнський форум «Україна 30»: захищеність документів – одна із складових безпеки держави

Всеукраїнський форум «Україна 30»: захищеність документів – одна із складових безпеки держави

Всеукраїнський форум «Україна 30»: захищеність документів – одна із складових безпеки держави

Голова Державної міграційної служби України взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни», присвяченого обговоренню ключових проблем національної безпеки, захисту та оборони держави.

Під час виступу на форумі Максим Соколюк зазначив, що захищеність документів є однією з важливих складових системи національної безпеки та ознайомив учасників з основними досягненнями Міграційної сфери у цій сфері.

Зокрема, Голова ДМС розповів про Єдиний державний демографічний реєстр (ЄДДР) й принципи, на яких базується робота Національної системи біометричної верифікації та ідентифікації.

На форумі відзначено, що високий рівень безпеки українських документів став запорукою отримання Україною безвізу з ЄС, а загальна кількість осіб, які отримали біометричні документи на цей час становить майже 20 млн. осіб.

Наразі в Україні створено розгалужену систему видачі документів, що посвідчують особу, яка повністю обладнана необхідною цифровою технікою та дозволяє надійно ідентифікувати не лише громадян України, але й іноземців. Функціонує понад 2 тис. 200 робочих станцій для оформлення документів, також ДМС співпрацює з Центрами надання адмінпослуг та Паспортним сервісом, в яких встановлено 438 робочих станцій.

Підвищенню рівня протидії загрозам нацбезпеці є отримання правоохоронними органами доступу до ЄДДР та прийняття найближчим часом змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за підробку документів, що посвідчують особу.

Також Міграційна служба співпрацює з міжнародними організацями, які працюють в сфері управління міграційними процесами, зокрема Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Європейською Агенцією прикордонної та берегової охорони (FRONTEX),  Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD.

Максим Соколюк зазначив, що  питання національної безпеки – невід'ємна складова щоденної  роботи ДМС, а головна мета міграційників – максимальне зменшення впливу людського фактору, вдосконаленням внутрішніх процесів та подальша автоматизація процедур оформлення документів та здійснення контролю за дотриманням міграційного законодавства.

 

Онлайн-трансляцію форуму можна переглянути на Yotube за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=shlsxtdzMOo