Міграційна служба не робитиме винятків для нелегальних мігрантів, з огляду на їхні політичні погляди…

Міграційна служба не робитиме винятків для нелегальних мігрантів, з огляду на їхні політичні погляди чи будь-які інші обставини (ВІДЕО)

Міграційна служба не робитиме винятків для нелегальних мігрантів, з огляду на їхні політичні погляди чи будь-які інші обставини (ВІДЕО)

Про це перший заступник голови Державної міграційної служби України Діна Пімахова заявила сьогодні, 23 жовтня, під час брифінгу, присвяченому протидія нелегальній міграції в Україні.

За словами Діни Пімахової, протягом останнього часу Державна міграційна служба та правоохоронні органи фіксують збільшення кількості іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України. Відтак Указом Президента України введене в дію рішення РНБО про посилення контролю за в’їздом в Україну та виїздом з неї іноземців, осіб без громадянства, дотримання ними правил перебування на території України.

«З огляду на це і відповідно до наказу МВС України, 16 жовтня розпочалися загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», спрямовані на виявлення іноземців, які перебувають на території України незаконно», – повідомила перший заступник глави ДМС. Операція спрямована на попередження злочинів, які вчиняються незаконними мігрантами, посилення охорони громадського порядку,а також захист національних інтересів України.

«Міграційна служба проінформувала Національну поліцію про відомих нам осіб, які не покинули територію України, а повинні були, знаходяться на території України незаконно і можуть становити загрозу національній безпеці та громадському порядку», – повідомила Діна Пімахова.

Вона також оприлюднила результати першого тижня проведення загальнодержавних профілактичних заходів «Мігрант». За цей час підрозділами ДМС та правоохоронних органів виявлені близько 80 іноземних громадян, які незаконно перебували на території України. Стосовно усіх порушників вжиті заходи щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності. Стосовно 21 особи судами України винесені рішення про їх примусове видворення з території України.

Окремо перший заступник глави ДМС розповіла про затримання у столиці 21 жовтня, іноземних громадяни, які перебували на території України, порушуючи міграційне законодавство. «У результаті проведення відпрацювання території міста Києва, спільними зусиллями правоохоронних органів та Державної міграційної служби затримані троє іноземців. З’ясовано, що двом з цих громадян у вересні поточного року підрозділи міграційної служби скасували дозвіл на проживання та анулювали відповідні посвідчення. Ще один іноземний громадянин протягом тривалого часу перебував на території держави незаконно».

Стосовно усіх трьох громадян, порушників міграційного законодавства, територіальним підрозділом ДМС були вжиті заходи щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно прийняте рішення про примусове повернення та проконтрольовано його виконання.

Діна Пімахова наголосила, що завдання ДМС – забезпечувати дотримання вимог чинного законодавства у міграційній сфері, і жодних винятків, попри політичні чи інші обставини, не може бути. «Не зважаючи на політичні погляди іноземних громадян, їхню причетність до політичних партій чи громадських організацій, Державна міграційна служба вживатиме заходи, ще раз наголошую, спрямовані на забезпечення належного дотримання чинного законодавства у міграційні сфері на території нашої країни», – сказала перший заступник керівника відомства.

Загалом, за дев’ять місяців поточного року, завдяки оперативній злагодженій роботі міграційної служби та Нацполіції, виявлені понад 6,4 тисяч мігрантів, які незаконно перебували на території нашої держави. Також виявлені більше 18 тисяч правопорушень, які свідчать про незаконне перебування на території України, відповідно до іноземні громадяни притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП.