Через високий попит на закордонні паспорти можливі затримки строків видачі оформлених документів

Через високий попит на закордонні паспорти можливі затримки строків видачі оформлених документів

Через високий попит на закордонні паспорти можливі затримки строків видачі оформлених документів

У зв’язку із ситуацією, яка склалася довкола оформлення та друку паспортів громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм, хочемо повідомити наступне.

Станом на 5 липня 2017 року в Україні оформлено понад 4 млн біометричних паспортів для виїзду за кордон, з них маже 1,7 млн оформлено у 2017 році.

Через поєднання двох факторів - сезонне зростання попиту та ажіотаж, пов'язаний із запровадженням безвізового режиму України з ЄС, починаючи з травня попит на закордонні паспорти різко зростав. Вже сьогодні підрозділами міграційної служби, центрами надання адміністративних послуг оформлюється понад 22 тисячі замовлень на добу, що приблизно удвічі більше, ніж в аналогічний період минулого року.

Зі свого боку, Державне підприємство «Поліграфкомбінат «Україна» у ці дні максимально збільшило свої виробничі потужності - на 35 %, що дозволило у червні 2017 року на замовлення Державної міграційної служби виготовити та персоналізувати 300 тис. документів. Це втричі більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Розуміючи державну важливість виготовлення біометричних документів, Поліграфкомбінат «Україна» завжди робив все можливе, щоб оптимізувати виробничий процес та вчасно виконати замовлення.

Тому сьогодні ПК «Україна» разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі докладає максимальних зусиль щодо придбання додаткового обладнання по випуску паспортів громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм, що дозволить значно збільшити потужності підприємства та максимально задовольнити потреби громадян України.

Підвищений попит та різке збільшення кількості оформлюваних документів можуть спричиняти тимчасові затримки у видачі паспортів. Дізнатися про стан оформлення та друку документа можна за допомогою електронного сервіса на офіційному веб-сайті ДМС України, дані сервіса оновлюються тричі на день.

За прогнозами попит на закордонні паспорти має знизитися вже у другій половині липня – на початку серпня (як це відбувається щороку наприкінці туристичного літнього сезону), тому громадянам, які не планують подорожувати за кордон у найближчі місяці, у міграційній службі радять не стояти у чергах, а зачекати кілька тижнів та оформити документи у значно більш комфортних умовах.

 

Із вдячністю за розуміння та повагою

Державна міграційна служба України

Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів»