УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Головою ДМС підписано Протокол між Урядами України та Литви до Угоди між Україною та ЄС про реадмісію…

Головою ДМС підписано Протокол між Урядами України та Литви до Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб

Головою ДМС підписано Протокол між Урядами України та Литви  до Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб

7 грудня 2018 року під час офіційного візиту Президента Литовської Республіки Далі Грибаускайте до міста Києва Головою ДМС Максимом Соколюком було підписано Протокол між Кабінетом Міністрів України та Урядом Литовської Республіки про виконання Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб. За Уряд Литовської Республіки цей міжнародний договір було підписано Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом.

Підписанням цього двостороннього документу ДМС, як центральний компетентний орган України у сфері міграції, успішно завершила розпочатий у 2016 році переговорний процес із литовською стороною, та надалі продовжуватиме налагодження ефективного міжнародного співробітництва з країнами ЄС у сфері реадмісії осіб.

Реалізація згаданого міжнародного договору позитивно вплине на розвиток добросусідських відносин між Україною та Литовською Республікою, визначить на основі взаємності швидкі й ефективні процедури ідентифікації і безпечного та організованого повернення осіб, які не виконують правила в’їзду, виїзду та перебування на територіях України та Литовської Республіки, забезпечить дотримання Україною своїх обов’язків перед Європейським Співтовариством та світовою спільнотою щодо запровадження ефективних важелів здійснення державної політики в сфері реадмісії осіб.

Поряд з аналогічними міжнародними документами, укладеними між Кабінетом Міністрів України та Урядами Австрії, Чехії, Естонії та Польщі, цей українсько-литовський міжнародний договір є п’ятим імплементаційним протоколом до Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб.