УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Кількість українських громадян, які порушують міграційні правила ЄС, не збільшилася у 2018 році

Кількість українських громадян, які порушують міграційні правила ЄС, не збільшилася у 2018 році

Кількість українських громадян, які порушують міграційні правила ЄС, не збільшилася у 2018 році

Про це йдеться в оприлюдненому 19 грудня другому звіті Єврокомісії в рамках механізму призупинення безвізових режимів. За даними, які містить звіт, якщо у порівнянні 2016 та 2017 років кількість українців, які незаконно перебували у країнах ЄС, збільшилася у 2017 році на 13% то, за даними Європейської Агенції Охорони Кордонів та Берегів, у 2018 році такого збільшення у порівнянні із 2017 не спостерігалося.

У звіті окремо зазначено, що Україна успішно проводила інформаційну кампанію, метою якої є інформування громадян про їхні права та обов’язки під час подорожування країнами ЄС за умовами безвізу, цей досвід необхідно продовжити. Міграційна служба з початку грудня проводить черговий етап власної інформаційної кампанії #Безпечна_міграція, в ході якого за 10 днів проведено понад 300 інформаційних заходів у всіх регіонах України. Це не лише брифінги та інтерв’ю для регіональних медіа, але й виступи представників міграційної служби перед колективами підприємств та організацій.

Варто зазначити, що за результатами Одинадцятого засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна – ЄС», яке відбулося 28 вересня 2018 року в м. Брюссель, обидві сторони підтвердили високий рівень виконання українською стороною Угоди про реадмісію осіб між Україною та ЄС. Наступне засідання Спільного реадмісійного комітету заплановано провести у вересні 2019 року в м. Київ.

З метою виконання рекомендацій звіту щодо поглиблення співпраці з країнами ЄС стосовно подолання неврегульованої міграції, міграційна служба планує вжити заходів з поглиблення взаємодії із міграційними агенціями країн ЄС, насамперед тих, що межують з Україною, у контексті виконання Угоди про реадмісію осіб між Україною та ЄС. У подальшому планується додатково докласти спільних зусиль для інформування українських громадян про правила безвізового режиму, їхні права та обов’язки під час перебування в європейських країнах.