Міграційна служба посилюватиме контроль процесів документування громадян

Міграційна служба посилюватиме контроль процесів документування громадян

Міграційна служба посилюватиме контроль процесів документування громадян

1 червня відбулося розширене засідання колегії міграційної служби, у якому взяли участь керівники структурних підрозділів апарату та територіальних органів міграційної служби.

Під час засідання колегії, розглядалися питання поточної діяльності та проблем організації роботи з надання адміністративних послуг.

Особливу увагу було приділено питанням запобігання корупції, порушенням законодавства під час оформлення громадянства України та паспортів громадянина України.

Голова міграційної служби Максим Соколюк нагадав керівникам обласних управлінь, що вони мають всі можливості, зобов’язані контролювати роботу підлеглих та несуть повну відповідальність за організацію діяльності підпорядкованих підрозділів.

За словами Голови міграційної служби попередньо проведені перевірки справ про набуття громадянства України показали необхідність продовжити цю роботу у співпраці з правоохоронними органами.

Під час засідання колегії розглянуто питання взаємодії у сфері оформлення біометричних документів із центрами надання адміністративних послуг. Кількість таких центрів, що розпочали приймати заяви громадян на оформлення паспортів постійно збільшується, а відтак більшої актуальності набуває розділення процесів у підрозділах міграційної служби на виконання функцій фронт- та бек-офісу.

Максим Соколюк також відзначив ефективну спільну роботу з правоохоронцями у сфері протидії незаконній міграції. Спільні заходи, що проводилися у поточному році дозволили виявити чимало іноземців, які незаконно перебували на території України.

Також під час колегії керівникам обласних управлінь надано ряд доручень з організації запровадження починаючи з 1 червня біометричних посвідок на постійне та тимчасове проживання для іноземців.