УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційна служба та онлайн сервіс OLX домовились про співпрацю

Міграційна служба та онлайн сервіс OLX домовились про співпрацю

Міграційна служба та онлайн сервіс OLX домовились про співпрацю

2017 рік відкрив для українців кордони до Європи: подорожувати стало можливим без віз при наявності біометричного закордонного паспорта. Запровадження безвізу спричинило великий ажіотаж на оформлення документів, який не вщухає і досі. Підвищений попит став причиною затримок у видачі закордонних паспортів через технічну неспроможність Поліграфкомбінату “Україна” персоналізувати достатню кількість документів. У мережі дедалі частіше стали з’являтися оголошення з нелегальними пропозиціями за додаткову оплату отримати паспорт швидше або оминути чергу.

Держава робить багато для того, щоб вирішити проблеми із чергами та затримкою видачі закордонних паспортів – міграційна служба запровадила електронну чергу та протягом двох років утричі збільшила кількість обладнання у підрозділах, на якому оформлюються біометричні документи. Близько 80 центрів надання адміністративних послуг розпочали прийом заяв на оформлення паспортів. Після введення в експлуатацію додаткової лінії персоналізації документів на Поліграфкомбінаті “Україна” черга на персоналізацію поступово зменшується. Сьогодні в Україні загалом оформлено вже понад 8 млн біометричних закордонних паспортів.

Незважаючи на це, нажаль, окремі громадяни намагаються у різний спосіб поширити неправдиву інформацію щодо оформлення документів. Використовуючи популярний в Україні онлайн сервіс OLX, недобросовісні користувачі публікували оголошення із завуальованими формулюваннями, наприклад про надання «консультацій» з оформлення паспортів.

OLX постійно працює над покращенням рівня безпеки сервісу, тому співпраця з міграційною службою є стратегічним рішенням з метою мінімізації ризиків появи оголошень від непорядних користувачів. 

 

Починаючи з квітня 2018 року нелегальні оголошення про оформлення документів виявляються за допомогою системи контролю якості контенту за ключовими словами, яка не допускає розміщення подібних публікацій на сервісі.