На «7 кілометрі» в Одесі виявлено порушників міграційного законодавства

На «7 кілометрі» в Одесі виявлено порушників міграційного законодавства

На «7 кілометрі» в Одесі виявлено порушників міграційного законодавства

22.08.2018, у рамках проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», працівниками Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області на промтоварному ринку «7-й кілометр» було проведено перевірку дотримання іноземцями та особами без громадянства законодавства України у сфері міграції.

У результаті проведених заходів було виявлено 8 громадян Китайської Народної Республіки, в яких на момент перевірки були відсутні документи, що посвідчують їх особу і дають право законного перебування в Україні, та які працювали без відповідного дозволу, необхідність якого передбачена законодавством України.

У присутності перекладача та двох понятих вищезазначених іноземних громадян було затримано до 72 годин на підставі ч. 2 ст. 263 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У подальшому порушників міграційного законодавства було доставлено до службового приміщення Головного управління ДМС в Одеській області з метою встановлення їх особи та з’ясування обставин правопорушення.

Під час оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в приміщенні ГУДМС з’явилися представники одного з адвокатських об’єднань, які стали активно перешкоджали проведенню процедурних заходів зі встановлення особи, передбаченої законодавством, та створювали умови, неможливі для продуктивного та своєчасного виконання службових обов’язків працівникам міграційної служби, зокрема, здійснювали тиск на громадян Китаю, у тому числі на перекладачів, погрожували працівникам міграційної служби, не допускали держслужбовців до затриманих осіб, чинили фізичний опір, спонукали затриманих відмовлятися від надання відповідних пояснень, підписів та сплати штрафів.

Слід зазначити, що на момент оформлення адміністративних матеріалів з ордерами про надання правової допомоги звернулись лише три представники адвокатського об’єднання. Решта невстановлених осіб знаходились у приміщенні міграційної служби безпідставно та усіляко намагалися вивести порушників міграційного законодавства на вулицю.

Під час сутичок, спровокованих адвокатами, одну особу було силоміць виведено зі службового приміщення територіального підрозділу ДМС.

Не зважаючи на перешкоди з боку адвокатів, працівниками міграційної служби було оформлено адміністративні матеріали стосовно семи громадян Китаю, а саме: складено сім протоколів за ч. 1 ст. 203 КУпАП, прийнято одне рішення про примусове повернення та скорочено термін перебування в України п’ятьом іноземним громадянам.