На ДП «Поліграфкомбінат «Україна» розпочато планову заміну сертифікатів

На ДП «Поліграфкомбінат «Україна» розпочато планову заміну сертифікатів

На ДП «Поліграфкомбінат «Україна» розпочато планову заміну сертифікатів

ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» 22 червня поточного року проводитиметься планова заміна сертифікатів, в результаті чого дані на оформлені паспорти громадянина України для виїзду за кордон будуть повторно направлені на персоналізацію. Відповідно,  буде оновлено й дату відправлення даних на персоналізацію у сервісі «Перевірка стану оформлення паспорта», але це жодним чином не вплине ні на черговість, ні на строк персоналізації.

Передача даних здійснюватиметься у тому ж порядку, у якому ці дані відвантажувалися від ДМС до Поліграфкомбінату «Україна» раніше.

Проведення планової сертифікації проводиться Поліграфкомбінатом «Україна» відповідно до вимог Міжнародної асоціації цивільної авіації (ICAO) з метою забезпечення безпеки документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство та дають право виїзду за кордон.

Станом на ранок 22 червня, черга на персоналізацію на Поліграфкомбінаті «Україна складає менше 180 тисяч, строк затримки персоналізації суттєво зменшився у порівнянні із початком поточного року, коли на підприємстві було введено в експлуатацію додаткове обладнання для персоналізації біометричних документів.

Зважаючи на те, що затримки у персоналізації закордонних паспортів,  хоч і значно зменшилися але і досі є можливими, Державна міграційна служба України рекомендує громадянам:

  • не планувати закордонну подорож, не маючи на руках діючого паспорта для виїзду за кордон;
  • не звертатися до будь-яких посередників, які обіцяють будь-які конкретні строки виготовлення паспорта.