Обмін досвідом по роботі з біженцями зі шведськими колегами

Обмін досвідом по роботі з біженцями зі шведськими колегами

Обмін досвідом по роботі з біженцями зі шведськими колегами

09-10 липня 2018 року в рамках проекту УВКБ ООН «Ініціатива підвищення якості системи надання притулку в країнах Східної Європи та Південного Кавказу» в приміщенні ДМС відбувся спільний семінар Міграційної служби Королівства Швеція та ДМС на тему: «Виключення в процедурі надання міжнародного захисту».

Під час заходу представники Міграційної служби Королівства Швеція презентували працівникам ДМС досвід та найкращі практики Королівства  Швеція в сфері надання притулку. Сторони обговорили питання проведення оцінки наявності підстав для виключення в процедурі визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, зокрема робота та роль спеціалістів з виключення, документи, які регулюють зазначене питання, а також наслідки, які має виключення для держави та особи щодо якої прийнято таке рішення тощо.

Сторони високо оцінили спільну роботу та погодилися продовжувати встановлені контакти з метою залучення європейського досвіду в сфері надання притулку для вирішення актуальних питань у сфері міграції.