Обмін досвідом з міграційними органами Польщі

Обмін досвідом з міграційними органами Польщі

Обмін досвідом з міграційними органами Польщі

24-27 квітня 2017 року в рамках українсько-польського проекту «Зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України в управлінні міграційними процесами» в м. Варшава, Республіка Польща, перебувала делегація Державної міграційної служби.

У ході візиту відбулися зустрічі Голови ДМС та представників апарату і територіальних органів Служби з Головним Комендантом Прикордонної Варти Республіки Польща, представниками Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща, Польської фабрики із виробництва цінних паперів (питання біометричних документів), Управління у справах іноземців та Прикордонної Варти Республіки Польща.

Під час зустрічей сторони обговорили актуальні питання співпраці в міграційній сфері, потенційні напрями двостороннього співробітництва, розвитку нормативно-правової бази співпраці в міграційній сфері та обмінялися досвідом з питань міграційної політики, зокрема стосовно власних практик у сфері міграції та притулку, протидії нелегальній міграції, запровадження біометричних документів тощо.

Українська делегація зустрілася із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Польща Дещицею А.Б. та працівниками Посольства України в Польщі. Увагу приділили актуальним питанням міграційної політики України, насамперед, лібералізації ЄС візового режиму для України, впливу міграційної кризи на українсько-польські відносини, а також можливостям і перспективам розвитку двосторонніх відносин України та Польщі в міграційній сфері.

Також в ході візиту відбулося підписання Імплементаційного протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про реадмісію осіб, що позитивно вплине на розвиток добросусідських відносин між Україною та Республікою Польща.