Працівники міграційної служби взяли участь у семінарі з питань управління персоналом

Працівники міграційної служби взяли участь у семінарі з питань управління персоналом

Працівники міграційної служби взяли участь у семінарі з питань управління персоналом

29-30 березня 2018 року в Києві, в рамках реалізації проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS) Державною міграційною службою України спільно з Європейськими за підтримки Міжнародної організації з міграції проведено семінар для керівників територіальних органів ДМС та служб управління персоналом апарату та територіальних органів ДМС, за участю Голови ДМС Максима Соколюка, першого заступника Голови Національного агентства України з питань державної служби Володимира Купрія, директора Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі НАДС Наталії Алюшиної.

В перший день семінару європейськими експертами було презентовано та обговорено Звіт майже піврічної роботи Кадрового компоненту  проекту IMMIS щодо діагностики функцій управління персоналом, навчання та підвищення кваліфікації, а також шляхи до цілісної стратегії управління персоналом в Державній міграційній службі та в її територіальних органах. Зокрема особливу увагу приділили питанням на найближчу перспективу, а саме: добору, рекрутингу персоналу на посади державної служби в територіальні органи та територіальні підрозділи ДМС.

Перший заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир Купрій представив шляхи розвитку управління персоналу в контексті існуючого законодавства про державну службу, а також, ознайомив учасників заходу з планами на найближчу перспективу НАДС .

У рамках другого дня проведення семінару директором Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі НАДС Наталією Алюшиною було презентовано процедури аналізу посад державної служби, їх роль, переваги та керівні принципи. 

У своєму виступі вона також зупинилася на питаннях забезпечення правової бази державної служби, зокрема, внесення змін до Закону України «Про державну службу» в частині проведення конкурсів на заміщення посад державної служби й нормативних документів щодо оцінювання діяльності державних службовців.

Крім того, європеськими експертами проведено тренінг для керівників СУП на тему «Розроблення посадових інструкцій працівників, як базового елементу HR».

Проведення таких семінарів надає змогу підвищувати професійний рівень працівників ДМС у практичному застосуванні законодавства з питань управління персоналом та виробити єдині  стандарти до системи управління персоналом.