З 16 жовтня 2017 року розпочато загальнодержавні профілактичні заходи з посилення контролю над…

З 16 жовтня 2017 року розпочато загальнодержавні профілактичні заходи з посилення контролю над дотриманням міграційного законодавства

З 16 жовтня 2017 року розпочато загальнодержавні профілактичні заходи з посилення контролю над дотриманням міграційного законодавства

У зв’язку із все ще доволі напруженою ситуацією в міграційній сфері країн Європейського Союзу, зростання рівня терористичної загрози, викликає занепокоєння і міграційна ситуація в Україні.

Останнім часом Державна міграційна служба України та правоохоронні органи фіксують збільшення кількості іноземців та осіб без громадянства, які мають неврегульований статус та перебувають на території нашої держави незаконно, причетні до скоєння кримінальних правопорушень, вчинення особливо тяжких злочинів, терористичної та екстремістської діяльності.

Як відомо, Указом Президента України від 30 серпня 2017 року № 256 уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 року «Про посилення контролю за в’їздом  в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержання ними правил перебування на території України».

З огляду на зазначене, Міністерством внутрішніх справ України з 16 жовтня 2017 року розпочато загальнодержавні профілактичні заходи з посилення контролю над дотриманням міграційного законодавства з метою попередження та припинення злочинів, які вчиняються іноземцями, посилення охорони громадського порядку, захисту національних інтересів України, забезпечення дотримання законодавства в міграційній сфері.

У результаті проведення заходів очікується стабілізація криміногенної та міграційної ситуацій, зменшення кількості іноземців, які перебувають на території нашої держави незаконно та можуть своїми діями призводити до порушення громадського порядку.

Слід акцентувати увагу, що Європейський Союз визначає однією з умов призупинення безвізового режиму для громадян України є належний контроль та управління міграційними процесами в державі.