Розпочався візит делегації ДМС до Азербайджану

Розпочався візит делегації ДМС до Азербайджану

Розпочався візит делегації ДМС до Азербайджану

19 вересня 2018 року розпочався робочий візит делегації ДМС України на чолі з Головою ДМС України Соколюком М.Ю. до міста Баку з метою налагодження двосторонніх відносин між міграційними органами України та Азербайджанської Республіки.

Візит розпочався із зустрічі Голови ДМС України Максима Соколюка із Головою ДМС Азербайджанської Республіки Вюсалом Гусейновим. У ході зустрічі сторони обговорили стан та перспективи спільних кроків, які можуть бути здійснені в сфері регулювання міграційних процесів та боротьби з нелегальною міграцією, а також поглиблення двостороннього співробітництва в міграційний сфері між країнами.

Напередодні відбулася зустріч делегації ДМС із Надзвичайним та Повноважним Послом України в Азербайджанській Республіці паном Міщенком О.П. та українськими дипломатами. Зустріч була присвячена питанням та перспективам взаємодії у міграційній сфері між обома країнами, а також співпраці Посольства України в Азербайджані та ДМС України в межах компетенції.

У ході візиту планується відвідати ДМС Азербайджанської Республіки з метою ознайомлення з функціями, які виконує Азербайджанська міграційна служба в межах своєї компетенції. А саме - аналізом, прогнозуванням, моніторингом міграційних процесів, роботою єдиної інформаційної системи в сфері міграції та розвитком міжнародного співробітництва, реєстрацією іноземних громадян та осіб без громадянства за місцем перебування, подовженням термінів перебування в країні іноземців та осіб без громадянства, видачею дозволів на тимчасове та постійне проживання, наданням статусу біженця особам та шукачам притулку, прийняттям, припиненням, відновленням громадянства, визначенням належності до громадянства, а також здійсненням заходів щодо запобігання незаконної міграції.

Передбачається, що делегація ДМС України також відвідає Міністерство внутрішніх справ Азербайджанської Республіки, Головне паспортне, реєстраційне і міграційне управління для ознайомлення з процесом оформлення та видачі закордонних та біометричних паспортів, а також центр АСАН для ознайомлення з процедурами видачі та оформлення віз через систему АСАН Виза і центр утримання нелегальних мігрантів ДМС Азербайджанської Республіки в місті Баку.