УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Розпочався візит делегації ДМС до Азербайджану

Розпочався візит делегації ДМС до Азербайджану

Розпочався візит делегації ДМС до Азербайджану

19 вересня 2018 року розпочався робочий візит делегації ДМС України на чолі з Головою ДМС України Соколюком М.Ю. до міста Баку з метою налагодження двосторонніх відносин між міграційними органами України та Азербайджанської Республіки.

Візит розпочався із зустрічі Голови ДМС України Максима Соколюка із Головою ДМС Азербайджанської Республіки Вюсалом Гусейновим. У ході зустрічі сторони обговорили стан та перспективи спільних кроків, які можуть бути здійснені в сфері регулювання міграційних процесів та боротьби з нелегальною міграцією, а також поглиблення двостороннього співробітництва в міграційний сфері між країнами.

Напередодні відбулася зустріч делегації ДМС із Надзвичайним та Повноважним Послом України в Азербайджанській Республіці паном Міщенком О.П. та українськими дипломатами. Зустріч була присвячена питанням та перспективам взаємодії у міграційній сфері між обома країнами, а також співпраці Посольства України в Азербайджані та ДМС України в межах компетенції.

У ході візиту планується відвідати ДМС Азербайджанської Республіки з метою ознайомлення з функціями, які виконує Азербайджанська міграційна служба в межах своєї компетенції. А саме - аналізом, прогнозуванням, моніторингом міграційних процесів, роботою єдиної інформаційної системи в сфері міграції та розвитком міжнародного співробітництва, реєстрацією іноземних громадян та осіб без громадянства за місцем перебування, подовженням термінів перебування в країні іноземців та осіб без громадянства, видачею дозволів на тимчасове та постійне проживання, наданням статусу біженця особам та шукачам притулку, прийняттям, припиненням, відновленням громадянства, визначенням належності до громадянства, а також здійсненням заходів щодо запобігання незаконної міграції.

Передбачається, що делегація ДМС України також відвідає Міністерство внутрішніх справ Азербайджанської Республіки, Головне паспортне, реєстраційне і міграційне управління для ознайомлення з процесом оформлення та видачі закордонних та біометричних паспортів, а також центр АСАН для ознайомлення з процедурами видачі та оформлення віз через систему АСАН Виза і центр утримання нелегальних мігрантів ДМС Азербайджанської Республіки в місті Баку.