Тривають заходи з виявлення порушників міграційного законодавства

Тривають заходи з виявлення порушників міграційного законодавства

Тривають заходи з виявлення порушників міграційного законодавства

З 13 по 23 липня в Україні проводяться цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України. Працівники міграційної служби спільно з працівниками Національної поліції здійснюють відпрацювання речових та продовольчих ринків, торговельних майданчиків тощо.

Упродовж перших двох днів (минулі вихідні) практичного етапу заходів, здійснено 773 перевірки об’єктів, де масово перебувають іноземні громадяни, виявлено 218 порушників міграційного законодавства, у тому числі 177 іноземних громадян (за порушення правил перебування в Україні), та понад 40 українських фізичних та юридичних осіб, які надавали сприяння іноземцям-правопорушникам.

У ході проведення заходів виявлено також 67 іноземців, які не мали підстав для перебування на території України, стосовно 64 з них прийняті рішення про примусове повернення до країн громадянської належності, стосовно 1 судом задоволено позов про примусове видворення за межі нашої держави. Стосовно 10 мігрантів прийнято рішення про заборону в'їзду в Україну строком на 3 роки, 8 іноземним громадянам скорочено термін перебування в Україні.

На правопорушників накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафів на суму понад 100,1 тис. грн.