У ДМС відбулася зустріч з делегацією Соціалістичної Республіки В'єтнам

У ДМС відбулася зустріч з делегацією Соціалістичної Республіки В'єтнам

У ДМС відбулася зустріч з делегацією Соціалістичної Республіки В'єтнам

11 грудня представники апарату ДМС провели робочу зустріч із представниками делегації Міністерства громадської безпеки Соціалістичної Республіки В'єтнам під час їх візиту до України.

У ході спілкування представники ДМС пояснили іноземним гостям особливості структури міграційної служби України, окреслили основні напрями своєї діяльності, а також продемонстрували біометричні документи, які видаються громадянам України. Крім того, було обговорено налагодження співпраці між країнами у сфері протидії нелегальній міграції.

Зокрема, начальник відділу організації діяльності пунктів тимчасового розміщення біженців та пунктів тимчасового перебування іноземців Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС Петро Синявський наголосив іноземним гостям на тому, що Україна – гостинна країна, але лише для тих осіб, які прибувають на її територію та перебувають на ній законним шляхом. Також він відзначив зразкову роботу Консульського відділу Посольства Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні, працівники якого активно сприяють ДМС у проведенні швидкої процедури ідентифікації нелегальних мігрантів, які є громадянами Соціалістичної Республіки В’єтнам, та їх максимально комфортному поверненню до країни походження.

У свою чергу, представники іноземної делегації наголосили представникам ДМС, що є відкритими до співпраці та діалогу – задля протидії нелегальній міграції громадян В’єтнаму до країн Європи і України в тому числі. За словами очільника делегації – заступника начальника Управління зовнішньої безпеки Міністерства громадської безпеки старшого полковника Дао Суан Лана, для їх країни така співпраця є дуже важливою, оскільки надасть можливість не лише обмежити потік нелегальних мігрантів з В’єтнаму, а й допоможе «очистити» взаємовідносини між нашими країнами.

Також учасники зустрічі обмінялися контактами, аби в подальшому спільно вирішувати проблемні питання, що стосуються обговореної під час зустрічі тематики.